ROSÉ

Hoe wordt roséwijn eigenlijk gemaakt?

Roséwijn is voor alle duidelijkheid geen mix van witte en rode wijn. Rosé wordt namelijk gemaakt van blauwe druiven en kan op twee manieren gemaakt worden: volgens de methode voor witte wijn, waarbij de druivenschillen voor een korte tijd ( slechts enkele uren) geweekt worden in het sap. Deze methode zorgt voor een lichte rosé met zachte fruitsmaken.

Of de rode wijnmethode met een beperkte inweektijd van 8 tot 48 uur, waarbij de wijnmaker de druivenschillen mee laat gisten om meer kleur en aroma's in de wijn te verkrijgen. Het bereidingsproces stopt, zodra de gewenste kleur verkregen is. Het resulteert meestal in een volle, krachtige rosé met levendige smaakaroma's. Conclusie: de wijnschillen zorgen voor de rosé kleur!

Rosé wijnen zijn de ideale begeleider bij vele gerechten, salades, bij schaal en schelpdieren, kip of als aperitief na een drukke werkdag.


Uitgelichte producten