ROOD

De belangrijkste druivensoorten voor het maken van rode kwaliteitswijnen.

Cabernet Sauvignon: deze wereldbekende druivensoort wordt vaak gemengd met andere variëteiten zoals Cabernet Franc & Merlot en dit vooral in de Bordeauxstreek. Het zijn druiven met een dikke en donkere schil, wat zorgt voor een heerlijke, donkerrode wijn met een schitterende harmonie tussen de fruitige smaak en zijn verfijnde houttoetsen.

Merlot: deze druif vormt de basis van de grote rode wijnen van Saint-Emilion en Pomerol en levert schitterende fruitaroma's op. Hij groeit op grote schaal in Zuid-Frankrijk, waar de naam Merlot prijkt op de etiketten van de landwijnen. Pure Merlot heeft een zachte, fruitige smaak, een donkere, levendige kleur met fijne aroma's.

Cabernet Franc: deze variëteit groeit voornamelijk in de Bordeauxstreek, maar is bijna altijd in de minderheid tegenover Cabernet Sauvignon en Merlot. Deze soort domineert tevens in de Loire wijngaarden van Touraine waarvan de wijnen zoals Saumur, Bourgeuil en Chinon hoofdzakelijk uit Cabernet Franc bestaan.

Pinot Noir: lastig om te telen, fascinerend om te proeven, dat is Pinot Noir, de druif van de grote rode Bourgognewijnen. Buiten Bourgogne wordt er van Pinot Noir grote wijn gemaakt in Champagne, waar hij altijd wordt gemengd met Pinot Meunier en Chardonnay. Deze elegante druif wordt overal in de wereld geteeld en bv. in Californië wordt een brede waaier van Pinot Noir kwaliteitswijnen voortgebracht.

Syrah: de druif van de grote Rhônewijnen, Hermitage en Côte Rôtie inbegrepen en een component van Châteauneuf-du-Pape. Hier zijn de wijnen diep van kleur met kruidige aroma's van donker fruit. Australië bv. heeft Syrah enthousiast binnengehaald, omdat het één van de eerste druiven was die daar werden aangeplant.

Sangiovese: is de wijndruif die het meeste voorkomt in Italië. Sangiovese wordt gebruikt in de lekkere Brunello di Montalcino en is een belangrijk bestanddeel van Chianti en Vino Nobile di Montepulciano. Sangiovese is een druif die schitterend en langzaam rijpt in warme gebieden en biedt wijnen aan met volle, sappige smaken.

Tempranillo: is de voornaamste druif voor de Spaanse rode kwaliteitswijnen, zoals Rioja en Ribera del Duero. Tempranillo geeft wijn met een briljante kleur, zachte en fruitige smaken met aroma's van vers geplukte kersen, pruimen en met een verfijnde kruidigheid van vanille.


Uitgelichte producten

1 - 60 van 99 items